Meningen med livet!

Så er den her … meningen med livet! For nogen er det en søgen efter en højere forklaring, døren til et niveau mere end vi ser eller umiddelbart forstår. Planeter, pyramider og parallelle dimensioner. Hvis det er tilfældet og der er en dør eller en hellig gral af et svar, hvorfor er der så ingen der har fundet det? Altså udenfor ”spaghetti-si-på-hovedet-segmentet”.  Hvis historiens største tænkere alle har ledt forgæves igennem de sidste par tusinde år, vil jeg bruge tiden på noget andet. Min konklusion er derimod at meningen er noget der, i teorien, er tilgængeligt for alle, ligesom alle de største ting i livet: sex, fødsel, solnedgange, søvn, forelskelse.

Jeg har lyst til at omformulere det eksistentielle spørgsmål lidt til ”hvad giver mening i livet?”. Vi kan være forbavsende dårlige til at huske, at noget generelt ikke er godt, hvis det ikke får dig til at føle noget godt. Sko der klemmer dine tæer og skarver din hæle er nok ikke de rigtige for dig. Det ved vi, men når det handler om større issues kan vi af én eller anden grund have svært ved at se det. Et arbejde der gør dig trist og giver dig ondt i maven ved udgangen af hver weekend er nok heller ikke det rigtige for dig. Dermed siger jeg ikke, at man ikke skal arbejde for de gode ting her i livet. Men der er forskel på at kæmpe for noget eller at svømme imod en konstant strøm af modstand. Da vi i sin tid startede Inside The Whale havde vi en lang serie op- og nedture foran os. Men jeg kan stadig huske hvor rigtigt og meningsfuldt det føltes, selv i den første tid med afslag fra pladeselskaber og ubetalte jobs for uinteresseret tilskuere.

Det giver styrke, at gøre det du elsker … og så giver det mening. Men den mening er ikke kun forbeholdt folk med projekter og skarpe karrieremål. Meningen ligger nemlig i selve kærligheden. Ikke kun i en romantisk form men også som kærligheden til venner og familie. Der er næppe noget der gør mere ondt og føles mere forkert end når vi bliver frataget netop den kærlighed. Når vi mister én vi har kær, ved dødsfald eller skilsmisse eller måske bare savnet af én der er et andet sted.

Måske er det derfor at det virker så meningsløst, når det sker. I den første, mørke tid efter min skilsmisse, faktisk allerede dagen efter at jeg havde bedt min eks pakke en kuffert, var den bedste og eneste trøst at tilbringe tid med mine børn. Det føltes rigtigt og så snart jeg var alene rev meningsløsheden dybe rifter i mig igen. Så var den eneste trøst at være sammen med mine fantastiske venner og familie. Igennem mit sygdomsforløb sidste år var den ubetinget mest uudholdelige tanke, angsten for at miste (frem)tiden med mine børn og de andre skønne mennesker i mit liv. På det tidspunkt kunne planeter, pyramider og parallelle dimensioner ikke interessere mig mindre!

De største sandheder er som de bedste idéer; altid simple. Det der giver mening i livet er det man har sammen. Sammen med sine børn, sin kæreste, sine venner og alle mulige andre som man kan være så heldig at dele tiden med. Så sørg for at fylde tiden med kærlighed!

… for Beatles har altid ret!

All you need is love, all you need is love … love is all you need.

Various - 1967

 

Skrevet af

Sangskriver, ordsmed, musiker, livsnyder og fraskilt far til to.

3 thoughts on “Meningen med livet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s